donderdag 26 juli 2007

Surinamers enthousiast over Ilonka's Martial Arts Event


Martial arts event valt in de smaak

door Ebu Jones 23-07-2007 de Ware Tijd


Paramaribo - "Het publiek is de werkelijke winnaar van de avond." Woorden van Ilonka Elmont van Be Innovative Foundation, organisator van het eerste martial arts event zaterdag in de Anthony Nesty Sporthal. Vierentwintig vechters uit Brazilië, Marokko, Aruba, Suriname, Trinidad en Tobago en Nederland namen het tegen elkaar op in vijf verschillende gevechtsstijlen namelijk Muay Thai, Mixed Martial arts, worstelen, taekwondo en kyokushinkai.

Na een agressieve promotiecampagne van enkele weken en het wegen van de deelnemers vrijdag was het wachten op het evenement. De opkomst van de avond representeerde het enthousiasme van de samenleving. De zaal was tjokvol. Nadat de lichten om zeven uur ‘s avonds in de prachtig opgezette sporthal uitgingen, maakte een lichthow de sfeer compleet tijdens het afspelen van een intro-tune. De wedstrijden startten officieel na het zingen van het volkslied door Ngina Devis.

Daarna werd met ‘Let’s get ready to rumble’ door Quintis Ristie het eerste gevecht aangekondigd tussen de Surinamer Murwin Imanuels en de Trinidadiaan Marlon Taylor. Het betrof een Muay Thai-gevecht. De vechters waren goed tegen elkaar opgewassen in een pittig gevecht. Imanuels won op punten.

Vechters rekenden daarna heel snel af met hun tegenstanders. Eén daarvan was de Kyokushinkai vechtpartij tussen Randy Badal uit Suriname en Jason Richardson uit Aruba. Badal wist binnen een minuut en 25 seconden met een low kick tegen het rechterbeen zijn opponent uit te schakelen. Het publiek ging tijdens dit gevecht helemaal uit zijn dak.

De toeschouwers werden zelfs enthousiaster bij de twee andere gevechten tussen Rene Bloothoofd van Nederland versus de Braziliaan Alex dos Santos (Muay Thai) en de main event tussen Mohamed Nour Edinne (Marokko) versus Robert van Nimwegen (Nederland). Bloothoofd, die tegen Dos Santos conditioneel sterker was, triomfeerde na een gelijk opgaande strijd in de laatste ronde met enkele combinaties van stoten en trappen. Dos Santos werd knock-out geslagen.

Bij de main event waren alle ronden nodig om de winnaar te bekronen. De Marokkaan Nour Edinne en de Nederlander Robert van Nimwegen sloegen er vanaf de eerste ronde op los. Ze deelden stoten en trappen uit en gaven geen van beiden op. Uiteindelijk moesten de punten de doorslag brengen. Mohamed Nour Edinne werd winnaar.

Elmont kijkt terug op een succesvolle avond. "De opbrengsten van de avond zullen gebruikt worden voor het financieren van projecten voor kansarme jongeren van Suriname", zegt ze. Alle vechters kregen een trofee. De Surinamer Badal verklaarde blij te zijn met dit evenement en sprak de hoop uit dat er meer volgen. "Zulke evenementen helpen de vechters hun vechttechnieken aan te scherpen. En het is ook goed om ervaring op te doen", aldus Badal.

Uitslagen: Murwin Emanuels (Sur) verslaat Marlon Taylor ( T&T); Rachel Vismale (Sur) verslaat Rebecca Bhola (T&T); Boedhai Shadiher verslaat Sonny Blackman (beiden Sur); Ronny Jackson verslaat Rodney Wijnaldum (beiden Sur); Randy Badal (Sur) verslaat Jason Richardson (Aruba); Randhir Roepa verslaat Awana Furnen (beiden Sur); Iwan Muntslag verslaat Billy Williams (beiden Sur); Adrash Kewal verslaat Fanklin Cairo(beiden Sur); Sergio Wielzen (Ned) verslaat Stacy Hassell (Aruba); Rene Bloothoofd (Ned) verslaat Alex Dos Santos (Braz); Mohammed Nour-Edinne (Marokko) verslaat Robert van Nimwegen (Ned); Rodney Faverus (Ned) verslaat August Spalburg (Sur).

(Bron: http://www.dwtonline.com/)

Geen opmerkingen:

Thaiboksschool 'The Ultimate' in Paramaribo, is in februari 2006 opgericht door Rodney Belfor ('Iron'). Getraind wordt te Wi kon Tren. Via deze site houdt Rodney u op de hoogte van prestaties van zijn leerlingen en van ander nieuws!

Wie meer over thaiboksen wil weten of wanneer trainingen worden gegeven bij The Ultimate en/of de school van Belfor wil sponsoren kan contact met hem opnemen via telefoonnummer +00 597 8571052.