vrijdag 20 juli 2007

Ilonka Elmont promoot Martial Arts Event van 21 juli in Nickerie


Elmont ziet mogelijkheden in Nickerie

door Beta Debidien 10-07-2007 de Ware Tijd


NIEUW NICKERIE - Ilonka Elmont, wereldkampioene thaiboksen ziet Nickerie als een van de plaatsen waar ze haar sportevenementen in de toekomst naar toe kan verplaatsen. Dat heeft ze gisteren laten weten tijdens een eendaagsbezoek aan het rijstdistrict.

“Ik zie alleen maar kansen en mogelijkheden voor de jongeren van Nickerie”, zegt ze tijdens haar ori├źntatiebezoek aan het rijstdictrict. Elmont is oprichter van de Be Innovative Foundation (BIF), een organisatie waarin de overheid, het bedrijfsleven, de gemeenschap en zij zelf deelnemen. BIF wil jongeren via sport een kans geven op een betere toekomst. Door het opzetten van een Community Development Project (CDP) krijgt het doel een duurzaam karakter. Het project leidt niet alleen jongeren op tot succesvolle burgers, maar richt zich daarnaast ook op de volgende drie gebieden: sport en educatie, sport en sociale zekerheid en sport en veiligheid.

Om Suriname sportief te belichten en bekendheid te doen genieten op internationaal niveau, zal de BIF een International Martial Arts Event op zaterdag 21 juli organiseren. Volgens haar zal dit Martial Arts Event het startschot zijn voor het CDP en een jaarlijks terugkerend karakter krijgen.

Aangezien dit project niet alleen gericht is op Paramaribo, wil Elmont alle districten bezoeken en het geheel promoten. Elmont is ook van plan om in de toekomst trainingen en clinics te verzorgen voor de scholieren en sportscholen in het district Nickerie . “Er zal vooraf veel gedaan moeten worden om dat van de grond te krijgen”, geeft ze toe.

(Bron: http://www.dwtonline.com/)
(Bron foto: dWT foto / Beta Debidien: Ilonka Elmot, wereldkampioene thaiboksen, krijgt van de leerlingen van de R. Laighsinghschool een foto van de school, tijdens haar ori├źntatiebezoek aan Nickerie. Elmont was daar om een aanstaande International Martial Arts Event te promoten. Elmont bezocht enkele basisscholen en sportscholen.)

Geen opmerkingen:

Thaiboksschool 'The Ultimate' in Paramaribo, is in februari 2006 opgericht door Rodney Belfor ('Iron'). Getraind wordt te Wi kon Tren. Via deze site houdt Rodney u op de hoogte van prestaties van zijn leerlingen en van ander nieuws!

Wie meer over thaiboksen wil weten of wanneer trainingen worden gegeven bij The Ultimate en/of de school van Belfor wil sponsoren kan contact met hem opnemen via telefoonnummer +00 597 8571052.