vrijdag 20 juli 2007

Martial Arts Event 2007 21 juli in A. Nesty Paramaribo


MARTIAL ARTS EVENT 2007
“ENRICHING SURINAME: SPORT UNITES”


20-06-2007


PARAMARIBO - Om Suriname “sportief te belichten” en bekendheid te doen genieten op internationaal niveau zal de Be Innovative Foundation van Ilonka Elmont een Internationaal Martial Arts Event organiseren op 21 juli 2007 in de Anthony Nesty Sporthal. Dit Martial Arts Event zal het startschot zijn voor het Community Development Project “Enriching Suriname” en heeft een jaarlijks terugkerend karakter.

Het deelnemersveld beslaat naast Surinaamse sporters, vele internationale grootheden uit de vechtsportwereld. Ter ondersteuning van dit project zullen alle deelnemers kosteloos vechten op 21 juli.

Aan het gala zal ook worden deelgenomen door drie vechters van The Ultimate, the thaiboksschool van Rodney Belfor. In de ring gaan aantreden Murvin Emanuels, Rachel Vismale en Micha Tihatu.

Rachel Vismale naast Rodney Belfor

Sport neemt in de Surinaamse samenleving een steeds belangrijkere plaats in. Behalve het aspect van een gezonde leefstijl is het beoefenen van een sport een zeer plezierige alsook nuttige manier van vrijetijdsbesteding. Echter, dit voorrecht is niet voor een ieder weggelegd. Het ontbreken van financiële middelen binnen het gezin, goede (sport)begeleiding en goede accommodaties spelen hierbij een essentiële rol.

Tegelijkertijd wordt er een enorme ‘peer pressure’ op de jeugd uitgeoefend om de negatieve richting op te gaan (criminaliteit, drank, drugs, etc). Om dit zo veel als mogelijk te voorkomen en de jeugd een alternatief te bieden, is sporten een uitstekende optie.

Suriname heeft de afgelopen jaren heel wat internationaal bekende topsporters voortgebracht.
Op voetbalgebied zijn Clarence Seedorf, Frank Rijkaard en Ruud Gullit namen van bekende spelers. Op zwemgebied Anthony Nesty en bij atletiek Leatitia Vriesde. Maar er zijn meerdere sporten waar Suriname talenten over beschikt en die het verdienen om beter belicht te worden.

Op vechtsportgebied beschikt Suriname over meerdere wereldkampioenen zoals viervoudig K1 kampioen Ernesto Hoost, tweevoudig K1 kampioen Remy Bonjasky, meervoudig thaibokskampioen Rayen Simson en wereldkampioen thaiboksen Tyrone Spong. Zo heeft Suriname ook op het gebied van dames thaiboksen zevenvoudig wereldkampioene Ilonka Elmont voortgebracht.

De realiteit is echter dat onze internationale topsporters allen de gelegenheid hebben gehad zich in het buitenland te bekwamen. Volgens Ilonka Elmont, de oprichter van de Be Innovative Foundation, beschikt Suriname over voldoende kwaliteiten en potentie om haar nieuwe talenten te behouden en in eigen land te begeleiden tot een internationaal niveau.

Het doel van Be Innovative Foundation is om jongeren via sport een kans op een betere toekomst te bieden. Door het opzetten van een Community Development Project krijgt het doel een duurzaam karakter. Het project leidt niet alleen jongeren op tot succesvolle burgers maar richt zich daarnaast ook op de volgende drie gebieden: Sport en Educatie, Sport en Sociale Zekerheid en Sport en Veiligheid.
Sinds 2000 heeft Ilonka Elmont positieve ervaringen opgedaan in het opzetten en uitvoeren van soortgelijke projecten in Nederland. Ze heeft met kansarme en ook gedetineerde jongeren mogen werken, wat geresulteerd heeft in een positieve verbeterslag bij deze jongeren. Op basis van deze ervaringen is het Community Development Project geboren.

2 opmerkingen:

Arthur zei

Prachtige site en gaan jullie door Suriname d.m.v. sport op een hoog niveau te brengen.
Sranan mang oen tan boeng !

Shaolin Kung Fu zei

Komt er binnenkort nog zo'n evenement met een aantal van deze fighters? Ben wel heel erg benieuwd. Heb namelijk deze gemist toendertijd.

Thaiboksschool 'The Ultimate' in Paramaribo, is in februari 2006 opgericht door Rodney Belfor ('Iron'). Getraind wordt te Wi kon Tren. Via deze site houdt Rodney u op de hoogte van prestaties van zijn leerlingen en van ander nieuws!

Wie meer over thaiboksen wil weten of wanneer trainingen worden gegeven bij The Ultimate en/of de school van Belfor wil sponsoren kan contact met hem opnemen via telefoonnummer +00 597 8571052.