donderdag 26 juli 2007

Murwin Emanuals verslaat tegenstander tijdens Martial Arts Event - Rachel Vismale verliest op punten


Martial Arts Event 2007:
Spetterende show van internationale allure

23-07-2007 Dagblad Suriname


Spectaculaire intro’s, veel lichteffecten, goede muziek en gevechten op hoog niveau waren te beleven zaterdagavond tijdens de Martial Arts Event 2007 in het NIS. Deze was georganiseerd door Stichting ‘Be Innovative’ onder leiding van Ilonka Elmont. Ook eregast president Ronald Venetiaan was in de ban van de gevechten.

Ondanks de groots opgezette promotiecampagne viel de publieke belangstelling wat tegen: het NIS was maar voor de helft gevuld. Het evenement was opgedeeld in 3 gedeelten. In het eerste gedeelte kregen we de lichtgewicht vechters.

In de enige dameswedstrijd verloor de Surinaamse Rachel Vismale van The Ultimate van de Trinidadiaanse Rebecca Bhola. Bhola was agressiever en won op punten.

In de takwondo wedstrijden was Sonny Blackman van Yu Sin beter dan Shadier Boedhai van Eric Lie’s, terwijl Ronny Jackson zoals verwacht won van Rodney Wijnaldum.

Murwin Emanuels van The Ultimate (Sur) won zijn partij op punten van de Trinidadiaan Marlon Taylor.

Hierna was er een korte pauze. Na de pauze werd er een aanvang gemaakt met de Kyokushinkai (full-contact karate) wedstrijd tussen de Surinamer Randy Badal en de Arubaan Jason Richardson. Badal had minder dan een minuut van de eerste ronde nodig om Richardson knock-out te slaan. Door deze overwinning zette Badal het publiek op stelten.

Hierna volgden er 3 worstelwedstrijden. Eerst won Randier Roepa snel middels een touche van Awana Furnen, waarna de ervaren Iwan Muntslag heel makkelijk won van Billy Williams. De laatste worstelpartij tussen Adarsh Kewal en Franklin ‘Pipo’ Cairo werd een hele show. De jonge en ervaren Kewal maakte gehakt van de oudere Cairo. Op een gegeven moment in de tweederonde tilde Kewal hem op en gooide hem buiten de ring. Dit mocht niet, dus kreeg Kewal een strafpunt. Bij deze handeling scheurde het worstelpak van Kewal. Hij moest een andere aantrekken en deed dat in de ring. Dit bracht het vrouwelijke publiek in extase. Kewal beleef domineren en won uiteindelijk middels een touche. De pauze die na deze wedstrijden moest volgen werd afgelast doordat de worstelwedstrijden vrij snel waren geëindigd.

Het was dus tijd voor de proffesionele vechters in actie te komen. In de eerste wedstrijd, een Muay Thai, kwam de Nederlander Sergio Wielzen uit tegen de Arubaan Stacey Hassel. In deze partij tussen de twee korte maar gespierde vechters won Wielzen middels een TKO van Hassel in de derderonde.

Hierna kregen we het Muay Thai gevecht van de avond tussen de Nederlander Rene Bloothoofd en de Braziliaan Alex dos Santos, die heel laat was gearriveerd in Suriname. De intro van de Braziliaan was spectaculair. Zijn intro werd ingeluid door een Braziliaanse dame die een minuut lang op samba muziek danste. Ook de kleding van dos Santos was apart. Hij begon de wedstrijd heel goed en Bloothoofd leek niet opgewassen te zijn tegen hem in de eerste ronde. Maar vanaf de tweede ronde domineerde Bloothoofd, die heel proffesioneel ingesteld was, mede vanwege de slechte conditie van de Braziliaan. In de derde ronde stond dos Santos vermoeid te kijken hoe Bloothoof hem ‘timmerde’. Na twee keer afgeteld te hebben maakte de referee een einde aan deze wedstrijd. De coach van dos Santos sprong in de ring en wilde dat de wedstrijd voortgezet moest worden. Na lang onderhandelen ging de wedstrijd verder. In de 4de ronde bleef de Braziliaan machteloos staan, terwijl Blootfhoofd de ene na de andere vuistslag op hem afvuurde. Op een gegeven moment viel dos Santos zelf neer, maar stond snel op. Na enkele seconden viel hij weer neer, waarbij de referee de wedstrijd voor de tweedemaal afloot. De coach van dos Santos was het weer niet eens, maar dit keer stond de beslissing overeind.

Hierna kregen we de Mix Martial Arts (free fight) wedstrijd tussen Rodney Faverus (Ned) en August Spalburg (Sur). In feite had Faverus moeten uitkomen tegen de Braziliaan Cesar, maar door onbekende redenen, de organisatie maakte dat ook niet bekend, viel Spalburg in. Het werd een handicap-match, waarbij worstelaar Spalburg met de mond vol tanden stond te kijken hoe ‘Silent Assassin’ Faverus hem afmaakte met trappen en vuistslagen. Binnen twee minuten had Faverus Spalburg knock-out geslagen. Spalburg had een minuut nodig om weer op adem te komen. Het is een grote blunder van de organisatie geweest om deze ongelijke macht-up op programma te plaatsen.

‘Kleine Jongen’ in actie tegen ‘Kleine Mo’ (links)

De laatste wedstrijd ging tussen Mohamed ‘Kleine Mo’Nour-Edinne uit Marokko en de Nederlander Robert ‘Kleine Jongen’ Nimwegen. Deze wedstrijd werd pas na 5 ronden beslist, waarbij Kleine Mo op punten won van Kleine Jongen.

De avond werd volgepraat door ringmaster Quintis Ristie. Be Innovative mag terugzien op een heel geslaagd evenement.

(Bron: http://www.dbsuriname.com/)

Geen opmerkingen:

Thaiboksschool 'The Ultimate' in Paramaribo, is in februari 2006 opgericht door Rodney Belfor ('Iron'). Getraind wordt te Wi kon Tren. Via deze site houdt Rodney u op de hoogte van prestaties van zijn leerlingen en van ander nieuws!

Wie meer over thaiboksen wil weten of wanneer trainingen worden gegeven bij The Ultimate en/of de school van Belfor wil sponsoren kan contact met hem opnemen via telefoonnummer +00 597 8571052.