woensdag 30 januari 2008

Ginty zal door ons niet worden vergeten....


Ook wij zijn geschokt door plotseling

overlijden Ginty Vrede

30-01-2008


Het bericht dat Ginty in Nederland op 28 januari tijdens een training plotseling is overleden, is ook bij ons - Rodney Belfor en boksers van The Ultimate - heel hard aangekomen. Ongeloof ook. Zo jong. Het zal enige tijd nodig hebben om dit verlies te verwerken.

Via deze weg wensen wij de familie van Ginty en zijn naaste vrienden en vriendinnen zeer veel sterkte in deze moeilijke dagen.

Mensen die hier een blijk van medeleven willen uiten, kunnen via een 'reactie' een tekst plaatsen die dan spoedig voor iedereen zichtbaar zal zijn. Daartoe kunt u onder dit bericht op 'reactie' klikken.

Namens alle betrokkenen bij The Ultimate,

Rodney Belfor.Ginty,


Thaibokser Ginty Vrede overleden


door Terence Oosterwolde 29-01-2008 de Ware Tijd


Paramaribo - Twee weken nadat hij zwaargewicht wereldkampioen thaiboksen werd, is Ginty Vrede van Bearpaw Gym gisteren in Nederland overleden. De zwaargewicht uit Heiloo, die in Suriname is geboren, werd 22 jaar.

Volgens verkregen informatie was Vrede gisteren aan het sparren in Pancration in Amsterdam toen hij het bewustzijn verloor. Pogingen om hem te reanimeren bleven vruchteloos. Vrede, die Harry Beerepoot als trainer had en Maikel Polanen van Slamm Events als promotor, werd recent nog medisch gekeurd voordat hij in Las Vegas, Verenigde Staten kon vechten. Hij verkeerde in topconditie en de test bracht geen onregelmatigheden aan het licht.


Ginty Vrede (r) in actie tegen Slavo Pulogic tijdens het Return of the King 2 thaiboksgala op 24 december 2007 in Suriname. Ginty is gisteren in Nederland plotseling overleden.

Vrede was op 24 december vorig jaar nog te bewonderen in Suriname. Tijdens het Return of the King 2-thaiboksgala in de uitverkochte Anthony Nesty Sporthal won de KO Machine via knock-out van Slavo Pulogic van Zwitserland.

Ook op 12 januari 2008 in het Hilton Hotel in Las Vegas haalde de zwaargewicht op het wereldkampioenschap genadeloos uit naar zijn tegenstander. De tot dan ongeslagen Amerikaanse wereldkampioen, Shane ‘Rocky’ Del Rosario (22-0), die tien kilogram zwaarder was, ging in ‘no time’ volledig knock-out in de eerste ronde.

Vrede (21 gevechten, twintig zeges inclusief negentien knock-outs en één nederlaag) werd daarmee de beste thaibokser ter wereld en kwam in het bezit van de zwaargewicht belt van de grote internationale thaiboksbond WBC.In Nederland is geschokt gereageerd op het nieuws. Op verschillende bekende Nederlandse gevechtssites, inclusief MixFight, was groot ongeloof af te leiden uit de diverse reacties.

"Niet te geloven”, “Dit is echt schokkend”, “Wat een nieuws, ongelofelijk”, “Damn man, verschrikkelijk nieuws”, “Ik ben met stomheid geslagen”, “Ik heb er geen woorden voor”, waren enkele korte reacties van fans.

(Bron: http://www.dwtonline.com/)

1 opmerking:

Sumoeke zei

R.I.P Ginty!
Je was een groot talent, helaas is het je niet gegeven om in de toekomst meer te laten zien.

Sterkte aan alle nabestaanden in het bijzonder de moeder, want het is niet niks om jouw jonge zoon te moeten verliezen.

Thaiboksschool 'The Ultimate' in Paramaribo, is in februari 2006 opgericht door Rodney Belfor ('Iron'). Getraind wordt te Wi kon Tren. Via deze site houdt Rodney u op de hoogte van prestaties van zijn leerlingen en van ander nieuws!

Wie meer over thaiboksen wil weten of wanneer trainingen worden gegeven bij The Ultimate en/of de school van Belfor wil sponsoren kan contact met hem opnemen via telefoonnummer +00 597 8571052.