vrijdag 20 juli 2007

Faverus steunt Ilonka Elmont - In de ring tijdens Martial Arts Event 21 juli


RODNEY FAVERUS NA 20 JAREN TERUG IN SURINAME

18-07-2007 Dagblad Suriname


‘Ik heb geen boodschap voor mijn tegenstander. Hij zal zaterdag zelf ervaren hoe het is om tegen een Surinamer te vechten in Suriname’, zegt de top all-round vechter Rodney Faverus. Faverus is een Nederlander met Surinaamse roots en zal zaterdag uitkomen in het hoofdgevecht van het Martial Arts Event in NIS, georganiseerd door Be Innovative Foundation van Ilonka Elmont.


Faverus is geboren in Nederland en woonde 20 jaren geleden ongeveer 2 jaar in Suriname bij zijn oma. Na 20 jaren is hij weer terug in Suriname. Hij is hier heel goed ontvangen door zijn familie, de familie Glunder, en het lijkt erop alsof hij altijd in Suriname is gebleven. Hij wil zijn familie dan ook bedanken voor de trouwe steun en zal zaterdag, waanneer hij uitkomt tegen de Braziliaan Cesar, de overwinning voor ze behalen.

Faverus zegt direct ‘ja’ te hebben gezegd tegen Ilonka Elmont, toen die haar plannen aan hem uitlegde.‘ Met Ilonka heb ik een heel goede verstandhouding en we zijn ook goede vrienden van elkaar. Ik ga steunen wat zij doet.’ Faverus is een all-round fighter. Vorig jaar won hij de K-1 kampioenschappen van Tenerife, de zogenaamde Grand Canaria. DeK-1 is het zwaarste en populairste vechtsportevenement in de wereld. De K-1 Tenerife was een kwalificatietoernooi voor het K-1 eindtoernooi dat eind van het jaar in Japan zal plaatsvinden. De K-1 kampioen in Japan verdient U$ 400.000.

Faverus zegt dat hij niet verder zal gaan met de K-1, omdat hij te licht en te kort is om in Japan aan zijn trekken te komen. De 1,83 cm en 91 kg zware prof-vechter is realistisch gezien kansloos tegen de reuzen van meer dan 2 meter en 150 kg bij de K-1 in Japan. Hij richt zich dan nu op andere toernooien zoals die van de UMC (Undisputed Muaythai Counsil), die nu heel populair is in Europa. Verder houdt hij zich bezig met MMA (Mix Martial Arts) wedstrijden. Deze wedstrijden zijn een mix van alle gevechtsporten zoals karate, thaiboks, kickboks, worstelen, boksen enz. en worden zowel in de ring als in een kooi gevochten.

In Suriname zal Faverus op dit onderdeel uitkomen tegen de Braziliaan Cesar. Maar bij de wedstrijden in Suriname, die 2x5 minuten duren, heeft Faverus een beperking. Het is namenlijk bepaald dat als je tegenstander op de grond ligt, je hem niet op het hoofd mag slaan. Dit was juist Faverus’s sterkste wapen. Zijn trainingsprogramma ziet er heel lijvig uit en wordt ook in Suriname stipt gevolgd. Hij traint 2x per dag, 6 dagen per week. Het trainen in Suriname was in het begin een beetje zwaar vanwege de vochtigheidsgraad en het warme klimaat. ‘Maar intussen ben ik geacclimatiseerd. Ik heb ook last van jet-leg, maar deze problemen moeten voor een professionele vechter geen probleem zijn. Je moet je gewoon kunnen aanpassen aan de omstandigheden en overal kunnen vechten.’


Faverus, geboren op 1 maart 1975, traint bij de sportschool FF Carbin onder trainer Lucien Carbin. Faverus is beveiligingsbeamte en vecht vanaf zijn achtiende.

Enkele hoogtepunten in zijn carriere zijn:
1997: Europees Kampioen “Full Contact Karate”;
2000: Europees kampioen Mix Fight;
2001: Nederlands kampioen Free Fight (Rings);
2002: Europees kampioen Mix Fight (IMA) en Europees kampioen Free Fight (Rings);
2003: Kampioen Durata Grand Prix (Kroatie) en Intercontinentale kampioen (Rings);
2004: Wereld kampioen Mix Fight (IMA);
2006: K-1 titel Tenerife;
2007: ISKA Cruisegewicht kampioen en UMC undisputed muaythai counsil zwaargewicht 86-95 kg. Zijn hobby’s zijn films, games en motorrijden.

(Bron: http://www.dbsuriname.com/)

Geen opmerkingen:

Thaiboksschool 'The Ultimate' in Paramaribo, is in februari 2006 opgericht door Rodney Belfor ('Iron'). Getraind wordt te Wi kon Tren. Via deze site houdt Rodney u op de hoogte van prestaties van zijn leerlingen en van ander nieuws!

Wie meer over thaiboksen wil weten of wanneer trainingen worden gegeven bij The Ultimate en/of de school van Belfor wil sponsoren kan contact met hem opnemen via telefoonnummer +00 597 8571052.