zaterdag 27 september 2008

The Ultimate brengt de thaibokssport dicht bij de kinderen in buurten


The Ultimate brengt thaiboksen naar buurten

27-09-2008 door Terence Oosterwolde, De Ware Tijd


Paramaribo - Latour, Flora A en Frimangron hebben de afgelopen dagen van dichtbij kennisgemaakt met de thaibokssport. Rodney Belfor van de thaiboksschool ‘The Ultimate’ trok met zijn vechters naar de drie buurten om de kinderen de beginselen van de gevechtssport bij te brengen. Het werd zo’n succes dat Belfor besloten heeft dat van Latour en Flora A na de vakantie een permanent karakter te geven.

Voor de twee buurten is gekozen, omdat ze al over een hal beschikken (de gemeenschapscentra Stibula en Flora A) en de jongeren erg enthousiast waren. Dat van Frimangron had een openluchtkarakter, omdat Belfor bezig was op het Bronsplein. De leiding bij Flora ligt in handen van zijn vrouwelijke vechter Saraya Truideman, die om vier uur met de lessen begint.

De 5-jarige Imar De Mees (M) was een van de enthousiaste jongeren die participeerden in de thaiboks trainingen die door Rodney Belfor (L) en Saraya Truideman(R) werden verzorgd op het Brownsplein. Foto/The Ultimate

Belfor, die zelf op Latour woont, zal in Stibula de trainingen verzorgen. Hij denkt aan zaterdagochtend, maar moet nog kortsluiten met de beheerder. Op beide centra zullen de kinderen één keer per week gratis onderricht krijgen.

De schoolhouder besloot met het buurtproject te beginnen, omdat na de ‘Sranan Thaiboxing Rumble’ van zijn school op 13 september er een leegte was en er weinig te doen was. “En daarnaast was het een goede gelegenheid om de jongeren tijdens de vakantie recreatief bezig te houden.” Ook heeft een rol gespeeld dat de trainingslocatie van de school – de gymzaal van de Graaf von Zinzendorfschool – voor heel wat van de jongeren te ver ligt.

“Wij brengen de sport dus naar ze toe.”Hij kreeg vijftig tot zestig jongelingen, inclusief meisjes op de trainingen. Naast een kennismaking met de verschillende vechters van ‘The Ultimate’, volgde er een demo van de ervaren vechters. Daarna werden de kinderen beziggehouden met thaiboks-, maar ook algemene trainingen. “Omdat we ook het bewegen over het algemeen willen bevorderen.” Talentvolle jongeren krijgen de kans door te stromen naar de hoofdschool van ‘The Ultimate’. “Maar we blijven doorgaan met de rest.”

(Bron: http://www.dwtonline.com/)
(Bron foto: De Ware Tijd)

Geen opmerkingen:

Thaiboksschool 'The Ultimate' in Paramaribo, is in februari 2006 opgericht door Rodney Belfor ('Iron'). Getraind wordt te Wi kon Tren. Via deze site houdt Rodney u op de hoogte van prestaties van zijn leerlingen en van ander nieuws!

Wie meer over thaiboksen wil weten of wanneer trainingen worden gegeven bij The Ultimate en/of de school van Belfor wil sponsoren kan contact met hem opnemen via telefoonnummer +00 597 8571052.