woensdag 19 september 2007

Rodney Belfor kijkt tevreden terug op eigen thaiboksgala

‘Ik heb mijn doel bereikt'

door John Zaalman 19-09-2007 de Ware Tijd


De thaiboksgekte in Suriname is zaterdag in de Ismay van Wilgen Sporthal verder aangedikt met het Turbulent Thaiboxing Tournament. Thaiboksschool The Ultmate van Rodney Belfor heeft erachter gestaan. Belfor heeft zijn doel bereikt, en dat was: nieuwelingen en opkomende vechters de kans geven hun kunnen aan het grote publiek te tonen.

De visie van Belfor om zich te richten op de next generation is goed ingeslagen. Daarover zal echter niet zo zeer gepraat worden, maar wel over de turbulente tot bijna onsportieve partij waarbij Jairzinho ‘Bigi Boi' Rozenstruik van The Gym op punten won van Rivelino ‘El Fenomeno' Dongo van Simson Gym. Dit gevecht werd uiteindelijk de hoofdact, omdat kickbokskampioen Wasgar Vargas Diaz uit Santo Domingo door een visumprobleem niet meer is afgereisd om uit te komen tegen Luciano ‘The Dentist' Derby. '

De hoofdpartij werd uitgesmeerd over drie ronden van twee minuten. Dongo werd op ‘kulturu fasi' op de tonen van ‘Ten ten boto mi na papa Ingi’ en met een pangi om de schouders binnengehaald. Rozenstruik daarentegen stapte de ring binnen met ‘Sen den Kon’ van wijlen Johan Touwslager (Papa Touwtji). Rozenstruik was vanaf het begin de agressor, maar Dongo beet ook flink van zich af. "Come on Rivie, Go Rivie. Concentreer je", waren enkele bemoedigende woorden uit het publiek voor Dongo, terwijl Rozenstruik "Kir’ ing, klaar’ a tori", aanhoorde. Het gevecht leek voor aanvang van de derde ronde echter verplaatst te zijn naar de zaal en moest onderbroken worden. Kordaat optreden van de zonen van Hermandad en omstanders hebben erger kunnen voorkomen en kon de partij worden voortgezet. Nog geen minuut later moest er weer onderbroken worden. Deze keer nadat ‘Bigi Boi' zijn tegenstander bijna uit de touwen had gejaagd. Fans van beide vechters snelden de ring in, maar ook deze keer was het van korte duur. Er hing een vijandige sfeer. Maar nadat de partij eenmaal voorbij was en Rozenstruik als winnaar uit de bus kwam, gaven de vechters elkaar een warme brasa en werden de felicitaties over en weer uitgedeeld.

Murwin ' Pireng' Emanuel van The Ultimate ( links) en Widjai Thakoer van Sparimaka gaven elkaar flink van langs.

Afmaken
Belfor meent dat de bedoeling van de naam van zijn activiteit was dat het er woelig aan toe moest gaan. "De aanhang van beide vechters was lastig en dat heeft gemaakt dat het is overgeslagen naar de mannen in de ring. Maar het was een prachtige wedstrijd. Een beetje onstuimig, maar ze hebben keihard gevochten. Rozenstruik heeft verdiend gewonnen."

Rozenstruik zelf was op een knock-out gebrand. "Ik ging echt daarvoor, maar het is jammer genoeg niet gelukt." Dongo heeft naar zijn zeggen eerder twee van zijn teamgenoten verslagen. "Ik was zijn derde tegenstander en ik had zoiets van ‘ik moet hem afmaken anders kunnen we de sportschool opdoeken’." "Hij heeft aardig zijn best gedaan, maar het is hem niet gelukt", zegt Dongo over de ko, die Rozenstruik op hem wilde behalen. "Hij heeft dit keer het geluk aan zijn kant gehad, maar we zien wel." ‘El Fenomeno' (80) meent dat hij last had van het gewicht van Rozenstruik, die twee kilo's zwaarder was. "Hij was een paar kilo's zwaarder en dat was toch in zijn voordeel." ‘Bigi Boi' was in de ring zo agressief dat hij zelfs arbiter Ricardo Huiswoud niet eens ‘telde’. "Ik was kwaad, omdat hij (Dongo) verwaand deed en ik hou niet van dat soort dingen. Vecht gewoon sportief, maak me niet kwaad, want anders ga je ‘doodgaan'."

Dat het er op een gegeven moment rumoerig aan toe is gegaan in de zaal, komt volgens de winnaar omdat veel mensen hem graag zagen winnen van Dongo. "En ik ging er ook voor en heb het gedaan." Hij voelde zich na de overwinning een gelukkig mens. "Had ik niet gewonnen, dan zou ik gelijk zijn gestopt met thaiboksen. Dongo kon niet drie keer winnen van iemand van The Gym. Als dat echt was gebeurd, zou ik zijn gestopt." Dat hij op de tonen van Papa T binnenkwam, was simpel: "Ik vond hem vrijpostig, dus vandaar dat ik op Sen den kon de zaal ben binnengekomen." Dongo vond zijn partij mentaal sterk. "Ik heb me drie rondjes uitgevochten. We gaan nu harder trainen en kijken wie me eerstvolgende tegenstander is. Die merkt het wel."

Punten terugpakken
De wens van Belfor is in vervulling gegaan en dat was dat Saraya ‘The Punisher' Truideman de punten in het gevecht met Rebecca ‘Poison' Bhola uit Trinidad en Tobago terug moest pakken voor zijn sportschool.

Bhola had op 21 juli tijdens het Martial Arts Event van Ilonka Elmont op punten gewonnen van Rachel Vismale van The Ultimate. Truideman (51) was wel zwaarder dan Bhola (46) en begon daardoor met een achterstand in punten. Daarnaast had ze ook een lengtenadeel, maar eenmaal in de ring liet ze gelijk merken waarvoor ze er was. Ze overmeesterde Bhola met een serie stoten en voerde daarnaast ook enkele goede low kicks uit. Bhola daarentegen was vooral op haar benen sterk.

Rebecca' Poison' Bhola (rechts) uit Trinidad en Tobago beschermt haar gezicht nog voordat Saraya ' The Punisher' Truideman met rechts naar haar uithaalt.

"Ik heb me punten gepakt", was de reactie van Truideman na haar winst. "Alleen had ze een ronde voosprong op me en moest dat goedmaken in de eerste ronde. Ik heb in de twee andere rondes mijn best gedaan om te winnen en het is gelukt." Ze verklaart dat ze zich met haar lengtenadeel niet heeft laten meeslepen door haar opponente. "Ik heb geblokt, mijn low kicks geplaatst met natuurlijk me boks combo. Ze werd op den duur moe en ik heb dus me punten kunnen pakken." Manager Rodney Ramlal van Bhola daarentegen meent dat zijn vechter niet moe was, maar dat het overgewicht van Truideman het verschil heeft uitgemaakt.

Ramlal beweert dat hij voor een verrassing was komen te staan, omdat zowel hij als Bhola op een rematch hadden gerekend tegen Vismale. "Toen we in Suriname aankwamen, kregen we te horen dat Vismale niet trainde. Bhola kreeg dus Truideman tegenover zich en zij was vijf kilo's zwaarder. But coming from so far and trained, we wanted to fight and take it anyhow despite the change." Ramlal is vrijdagnacht met Bhola in Suriname aangekomen en zegt het nieuws over de tegenstander pas bij de weging gehoord te hebben. Ramlal onderstreept dat het verlies te wijten is aan het overgewicht van Truideman. "The Suriname girl was more powerful and heavier, so with a lighter fighter everybody that comes heavier against you and will move you.” Bhola heeft tot het eind tegenstand geboden en dat betekent dat haar conditie prima was. Het was ondans het verlies een nieuwe ervaring voor haar." Het was het derde gevecht dit jaar voor Bhola. Ze was eerder ook succesvol in eigen land. "This was her first international loss. The record is one local fight and two internationals. The loss, the only one, came here in Suriname, but that's, once again, because of the weight difference." De 20-jarige Bhola is zondag teruggekeerd naar haar geboorteland en zal zich nu voorbereiden op een gevecht in de Verenigde Staten. "Probably she will also fight in november in Italy", aldus Ramlal. Truideman is tevreden over haar gevecht, "maar het kan altijd beter. Ik ga altijd voor het beste". Ze heeft echter een zwaar hoofd voor haar eerstvolgende tegenstander. "Er zijn weinig vrouwen in mijn gewichtsklasse (54-55 kg). Ik moet steeds aftrainen en het is heel zwaar, omdat ik dan zwakke benen krijg."

Talent
Belfor heeft zijn doel bereikt. "Ik wilde nieuwelingen en opkomende vechters de kans geven hun kunnen te tonen. Er is veel talent in Suriname. Alleen moeten we keihard werken om veel meer met onze vechters te kunnen bereiken."

Hij is blij dat Truideman de punten voor zijn club heeft kunnen terugpakken. "Het is weliswaar geen makkelijke partij geworden. Ze heeft er keihard voor moeten werken en verdiend gewonnen. Bhola heeft ook geknokt, maar het is altijd prettig om de winst hier te houden." De schoolhouder zegt daarnaast ook veel respect te hebben voor al zijn vechters. Van de negen gevechten kwamen vier vechters van hem (Xavier ‘Urban' Struiken tegen Remeul Jackson van The Gym; Pito ‘Psycho Apart' Markiet tegen Dwight Fraser (The Gym); Murwin ‘Pireng' Emanuel tegen Widjai Thakoer (Sparimaka) en Truideman tegen Bhola ) in actie en allen waren ze succesvol.

Zelf vindt hij het heel erg dat het gevecht tussen Derby en Vargas op het laatste moment werd afgelast. "We hebben alle moeite gedaan hem via Curaçao hier te hebben, maar het is toch niet gelukt. Maar er komt zeker een partij waarbij Derby zijn kunnen zal tonen aan het publiek. Men kent hem al, maar nu zit hij bij The Ultimate." Derby heeft Simson’s Gym na acht jaar ingeruild om zijn krachten aan zijn neef Belfor te geven. Hij was erop gebrand om na lange tijd weer in de ring te stappen. "Jammer, maar ik ga de volgende keer zeker vechten", belooft Derby.

(Bron: http://www.dwtonline.com/)

Geen opmerkingen:

Thaiboksschool 'The Ultimate' in Paramaribo, is in februari 2006 opgericht door Rodney Belfor ('Iron'). Getraind wordt te Wi kon Tren. Via deze site houdt Rodney u op de hoogte van prestaties van zijn leerlingen en van ander nieuws!

Wie meer over thaiboksen wil weten of wanneer trainingen worden gegeven bij The Ultimate en/of de school van Belfor wil sponsoren kan contact met hem opnemen via telefoonnummer +00 597 8571052.