zaterdag 12 januari 2008

Gebroeders Babb organiseren eerste Muay Thai Gala van 2008


The Gym houdt eerste Muay Thai gala in 2008

door John Zaalman 08-01-2008 de Ware Tijd


Paramaribo - De sportschool The Gym van de gebroeders Michael en Vincent Babb houdt op 2 februari het eerste Muay Thai gala van 2008 in de Anthony Nesty Sporthal. De organisatie meent dat dit gala beter zal zijn dan dat van 24 november 2007 toen op enkele gevechten na niet aan de verwachtingen werd voldaan.

“We gaan altijd voor perfectie en richten de aandacht op Surinaamse vechters”, aldus Michael. Angelo ‘The Chosen One’ Simson, die zich voorbereidt op een re-match in mei tegen Anthony ‘Kabouter’ Kane, staat ook in de line-up. “Hij moet Kane deze keer kunnen pakken”, vervolgt Babb, die trots was op de support van het Surinaamse publiek aan Simson.


'Tru Bala' Simson (rechts) zal zeer waarschijnlijk het hoofdgevecht afdraaien tijdens het Muay Thai Gala van The Gym. Simson won zijn laatste wereldtitel in Suriname van de Fransman Samir Dourid (links).

De bedoeling is om zoveel mogelijk Surinaamse vechters hun kunnen te laten tonen. Vandaar dat namen als Anthony ‘Mr. KO’ Nekrui, Andy ‘The Machine’ Ristie van Simson Gym, Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik van The Gym en Luciano ‘The Dentist’ Derby van The Ultimate ook zijn opgebracht.

De organisatie is verder ook in onder handeling met Ryan ‘Tru Bala’ Simson om ook hem in het programma op te nemen.De tegenstanders van de lokale vechters zijn nog niet bekend. Wel staat vast dat Angelo en zijn neef Ryan Simson – als die deelneemt – alsook Nekrui en Ristie tegen buitenlandse vechters zullen uitkomen. Het gevecht van Ryan Simson wordt het enige in de A-klasse, terwijl de meeste andere B-klassepartijen zullen zijn.

Beginners (C-klasse) krijgen ook de kans hun vorderingen met het publiek te delen.De verwachting is dat na dit gala de vijf beste lokale thaiboksers in Marokko zullen gaan vechten. Babb is van mening dat Surinaamse vechters het ontzettend goed doen. “We hebben goede talenten”, vervolgt hij en laat de namen van Ristie, Nekrui en Edwin Graham vallen. Graham maakte op 24 december tijdens ‘Return of the King 2’ na drie jaar zijn rentree in de ring en verloor op punten. De organisatie vindt het goed dat er veel gala’s worden georganiseerd. “Hoe meer gala’s, des te beter voor de vechters.”

Een kaart kost 25 Surinaamse dollar. “We willen zoveel mogelijk toeschouwers hebben, vandaar dat onze kaarten niet te duur zijn.” De organisatie is van mening dat een gala niet om promotors moet draaien, maar om de vechters. “Het zijn de vechters die een gala maken en niet de promotors, zoals mensen denken.”

(Bron: http://www.dwtonline.com/)

Geen opmerkingen:

Thaiboksschool 'The Ultimate' in Paramaribo, is in februari 2006 opgericht door Rodney Belfor ('Iron'). Getraind wordt te Wi kon Tren. Via deze site houdt Rodney u op de hoogte van prestaties van zijn leerlingen en van ander nieuws!

Wie meer over thaiboksen wil weten of wanneer trainingen worden gegeven bij The Ultimate en/of de school van Belfor wil sponsoren kan contact met hem opnemen via telefoonnummer +00 597 8571052.