woensdag 19 september 2007

Boeiend thaiboksspektakel tijdens tournament van The Ultimate

Turbulent Thaiboks Tournament werkelijk tumultueus

door John Zaalman 17-09-2007 de Ware Tijd


Paramaribo - Het heeft The Turbulent Thaiboks Tournament van The Ultimate zaterdag in de Ismay van Wilgen Sporthal helemaal niet aan turbulentie ontbroken. “Dat was niet de bedoeling, maar het is naar het einde toe werkelijk woelig geworden”, geeft organisator Rodney Belfor van The Ultimate toe.

Organisator Rodney Belfor (midden) toch tevreden over zijn tournament

De woeligheid stak de kop op in de hoofdpartij tussen Jairzinho ‘Bigi Boi' Rozenstruik van The Gym en Revelino ‘El Fenomeno' Dongo van Simson Gym. De twee keken elkaar in de ring strak in de ogen aan. Rozenstruik gaf na het startsein van arbiter Ricardo Huiswoud de aanzet met een ferme rechtse trap. Dongo antwoordde met een soortgelijke actie, maar moest gelijk erna een serie stoten incasseren. Rozenstruik was erg agressief en zag zelfs op bepaalde momenten ook Huiswoud niet. Die zette de vechter na een onsportieve actie gelijk op zijn plaats. Trainer Bab van Rozenstruik stapte na de eerste ronde de ring in en ging vreselijk te keer met de arbiter, die hem ook op zijn plaats zette.

De tweede ronde verschilde niet veel van de eerste. Rozenstruik was de agressor en Dongo beet af en toe flink van zich af. Nog voordat er een aanvang werd gemaakt met de derde ronde brak er een gevecht uit in de sporthal en werd de partij stopgezet. Nadat de kemphanen uit elkaar waren gehaald en de politie de veiligheid garandeerde, kon het gevecht hervat worden. Maar nadat ‘Bigi Boi' zijn opponent bijna uit de touwen zond, was het hek weer van de dam. Deze keer stapten fans van beide vechters de ring in en moest er weer onderbroken worden. Het turbulent gevecht werd uiteindelijk afgemaakt. Rozenstruik won met 90-82. Velen waren het door de onsportieve handelingen uit de hoek van The Gym niet eens met de uitslag en reageerden dan ook met boegeroep.

Het hoofdgevecht had moeten gaan tussen Luciano ‘The Dentist' Derby van The Ultimate en kickbokskampioen Vargas Diaz uit Santo Domingo. De partij werd afgelast omdat de buitenlander door een visumprobleem niet meer kon afreizen. Belfor zegt het jammer te vinden, maar belooft dat er zeker een gevecht komt waarin Derby zijn kunnen aan het publiek zal tonen.

Saraya ‘The Punisher’ Truideman van The Ultimate won het enige internationaal gevecht met 88-86 van Rebecca ‘Poison’ Bhola uit Trinidad en Tobago.
Bhola begon het gevecht met een puntenvoorsprong op de Surinaamse vechter, omdat die iets zwaarder was dan zij. Truideman, die een lengte-nadeel had, heeft flink van zich afgebeten, wat haar uiteindelijk als triomfator uit de strijd bracht.

Andere uitslagen:
Jean Christopher Saint (Sparimaka) verslaat Stefano Verwey (The Gym);
Remeul Jackson (The Gym) verslaat Xavier Struiken (The Ultimate);
Eldridge Tholel (Simson Gym) - John Lemberg (Sparimaka) 90-82;
Fabio - Emanuel (Sparimaka) - Anwar Karsters (The Gym) 88-83;
Pito Markiet (The Ultimate) - Dwight Fraser (The Gym) 87-85;
Martin Hiffens (Simson Gym) - Jermo Dap (The Gym) 87-87;
Murwin Emanuel (The Ultimate) - Widjai Thakoer (Sparimaka) 88-87.

(Bron: http://www.dwtonline.com/

Geen opmerkingen:

Thaiboksschool 'The Ultimate' in Paramaribo, is in februari 2006 opgericht door Rodney Belfor ('Iron'). Getraind wordt te Wi kon Tren. Via deze site houdt Rodney u op de hoogte van prestaties van zijn leerlingen en van ander nieuws!

Wie meer over thaiboksen wil weten of wanneer trainingen worden gegeven bij The Ultimate en/of de school van Belfor wil sponsoren kan contact met hem opnemen via telefoonnummer +00 597 8571052.