zaterdag 19 mei 2007

Conditie opbouwen voor gevechten 2 juni in Tilburg, Nederland


Thaiboksers Pique en Lo-A-Njoe op trainingskamp in Suriname

door John Zaalman 17-05-2007 de Ware Tijd


Paramaribo - De Nederlandse thaiboksers van Surinaamse origine Marco ‘The Sniper’ Piqué en Brian ‘The Head Hunter’ Lo-A-Njoe zijn op trainingsbezoek in Suriname. Het tweetal is er volgens trainer, manager tevens promotor Maikel Polanen voor tien dagen. In die periode zal de conditie worden opgebouwd voor de gevechten op 2 juni in Tilburg, Nederland.

Tijdens de trainingen zal ook worden gewerkt aan het fysieke en mentale. De kans om te sparren is volgens Polanen miniem, “omdat er hier geen echte sparringpartners zijn.”

Pique in actie

Op 2 juni moet de 30-jarige Piqué vechten tegen de Nederlandse K 1-vechter Nikki Hausken. Hij werd op 21 april in Portugal wereldkampioen.

Lo-A-Njoe komt in een re-match uit tegen de Turk Oktay Karatas, die hij op 12 november 2006 had verslagen. Karatas gaf al in de eerste ronde op tegen zijn 1,70 meter lange en 70 kg zware tegenstander. De 26-jarige Lo-A-Njoe, een mix martial arts-vechter, werd recent gecontracteerd door Pride, één van de grote organisaties in Japan. Hij verloor zijn laatste twee gevechten: op 8 april (tijdens Pride 34 in Saitama Super Arena door opgave in de eerste ronde (1:33) van Shinya Aoki) en 6 mei (tijdens Slamm Holland vs Thailand 3 door knock-out tegen Cengiz Dana). Hij won vier gevechten, verloor zeven, terwijl drie onbeslist eindigden. De twee vechters zijn niet voor het eerst in Suriname.

Lo-A-Njoe kwam vijf jaar terug in een demonstratiegevecht uit tegen Rayen Simson, nadat zijn tegenstander niet meer afreisde. Pique boekte in de derde ronde een technical knock-out op Frank Beuk.

Het ligt in de bedoeling dat zowel Piqué als Lo-A-Njoe in augustus onder anderen samen met Tyronne Spong hier zullen vechten. Beide vechters zullen waarschijnlijk vandaag aanwezig zijn bij de opening van de sportbeurs in het Flamboyant Park. Tijdens deze activiteit zal de thaibokssport gepromoot worden door onder meer Booster Fight Shop, de eerste gevechtssportwinkel in Suriname. Polanen en zijn neef Marvin zijn de eigenaren van de winkel. Behalve dat alle attributen van deze sport aan het publiek getoond zullen worden, zijn er ook trainingen en demonstraties in de nieuwe boksring, die Suriname gesponsord kreeg van Slamm Nederland en Twins. Maikel Polanen is managing-director van Slamm Nederland.

(Bron: http://www.dwtonline.com)

Geen opmerkingen:

Thaiboksschool 'The Ultimate' in Paramaribo, is in februari 2006 opgericht door Rodney Belfor ('Iron'). Getraind wordt te Wi kon Tren. Via deze site houdt Rodney u op de hoogte van prestaties van zijn leerlingen en van ander nieuws!

Wie meer over thaiboksen wil weten of wanneer trainingen worden gegeven bij The Ultimate en/of de school van Belfor wil sponsoren kan contact met hem opnemen via telefoonnummer +00 597 8571052.