dinsdag 1 mei 2007

Rayen Simson wint op knock-out van Dourid


“The Night of Pride” levert Simson Gym drie wereldtitels

30-04-2007 Dagblad Suriname


In een druk bezochte Anthony Nesty Sporthal en in bijzijn van minister Edwin Wolf van Onderwijs en Volksontwikkeling, minister Ivan Fernald van Defensie en de directeur Sportzaken, Ronald Phoelsingh, die 59 jaar was geworden, werd het achttiende thaiboksgala “Night of Pride” afgewerkt.

Het lukte Simson Gym om beslag te leggen op drie wereldtitels. Die waren tevens ook drie van de vijf hoofdgevechten tijdens het gala.

Het eerste hoofdgevecht ging tussen Andy “The Machine”, Ristie van Simson Gym en Ferry Bres uit Nederland. Dat gevecht ging om de intercontinentale amateur-titel. Andy won deze heel zenuwslopende match op punten overtuigend van de gast Ferry Bres. Het voorlaatste gevecht van de avond was het gevecht waarnaar velen hadden uitgekeken: Angelo “ The Chosen One” Simson en Milangelo Eugenio uit Curaçao. Dit gevecht ging om de WKN-junior Welterweight amateur wereldtitel. De intro van The Chosen One was uniek in de geschiedenis van gala’s in Suriname.

Milangelo Eugenio

Het publiek, vergeleken met de andere partijen, liet niet veel van zich horen, daar zij vol verwachting keek naar die partij. Het duurde niet lang want in de tweede ronde met een tijd van een minuut en twee en veertig seconden, raakte The Chosen One zijn tegenstander in het gelaat met zijn knie, wat Milangelo een scheur opleverde. De ringarts adviseerde Eugenio niet verder te vechten. Angelo won zijn partij dus middels een technical knock out (TKO).

Kort daarna was het tijd voor de laatste partij van The Night of Pride. Deze ging om de Middleweight wereldtitel. Hier kwamen Samir Dourid uit Frankrijk en Rayen Simson uit Nederland tegen elkaar uit. Rayen Simson vocht onder de Surinaamse vlag. In de derde ronde verzekerde Rayen zichzelf en aanhang dat hij zijn titel zou behouden. In die ronde gaf hij Dourid aan diens rechterzij een ferme stoot, wat hem fataal werd. Rayen won middels een knock-out.

Volgens de motor achter dit geheel, Angelo Simson, was dit het grootste gala ooit georganiseerd met vechters uit Nederland, Frankrijk, Aruba, Curaçao en Frans-Guyana. Het hoogtepunt daarbij is dat Suriname nu zes kampioenen heeft. Minpunt is dat de president van de WKN, Stephane Cabrera, niet persoonlijk aanwezig kon zijn. Hij had wel een WKN– vertegenwoordiger op dit gala. Na de partij tussen Angelo Simson en Milangelo Eugonio kreeg Angelo een aanbieding voor een rematch. Angelo gaf daarop nog geen reactie daar hij een andere aanbieding heeft om op Aruba te vechten. Het ligt aan de aanhang van Simson Gym om te bepalen of Angelo de rematch moet aannemen.

(Bron: http://www.dbsuriname.com)

Geen opmerkingen:

Thaiboksschool 'The Ultimate' in Paramaribo, is in februari 2006 opgericht door Rodney Belfor ('Iron'). Getraind wordt te Wi kon Tren. Via deze site houdt Rodney u op de hoogte van prestaties van zijn leerlingen en van ander nieuws!

Wie meer over thaiboksen wil weten of wanneer trainingen worden gegeven bij The Ultimate en/of de school van Belfor wil sponsoren kan contact met hem opnemen via telefoonnummer +00 597 8571052.