woensdag 21 februari 2007

Thaiboksschool van Rodney Belfor laat haar tanden zien....


Initiation Tournament The Ultimate klein, maar

toch groot

03-01-2007 de Ware Tijd


The Ultimate werd in februari 2006 opgericht en hield zich voor de rest van het jaar stil, totdat Rachel Vismale op 21 december in actie kwam in een demonstratiegevecht tijdens The Night of Glory. Een week daarna liet de thaiboksschool van Rodney Belfor haar tanden zien.

door Terence Oosterwolde


De gymzaal van de Graaf von Zinzendorfschool vormde de arena waar The Ultimate in het klein zijn ‘Initiation Tournament’ hield. Klein werd het in bepaalde opzichten, want de locatie bleek (te) klein voor de zoveel toeschouwers die ernaartoe kwamen. Het terrein was bezaaid met voertuigen, terwijl een aantal mensen ook staand de gevechten moest volgen. Natuurlijk waren de kinderziekten er ook bij het eerste evenement van The Ultimate. Zo begon de avond een uur later met het defilé van de deelnemende scholen The Ultimate, Colorado, Boni Gym en The Gym. Belfor, die zegt dat toernooi aan zijn verwachtingen voldaan heeft, geeft toe dat er fouten gemaakt zijn. De late aanvang komt door match-upproblemen, die ontstonden door het niet komen opdagen van de vechters van Sparimakka en het feit dat Boni Gym met een zwaardere tegenstander kwam. Dat gooide de match-ups door elkaar en zorgde voor een wijziging.

“Eigenlijk zouden er maar twee bokspartijen zijn, maar het werden er drie.” Andere dingen die opvielen, waren het ontbreken van de ring, terwijl er ook zonder microfoon werd gesproken. Een geluk was dat zwaargewichtvechter en model Dietrich Boldewijn, die als conferencier optrad, een krachtige stem had. “Ik had niet zoveel mensen verwacht, vandaar dat het niet echt primitief, maar klein was opgezet en bepaalde dingen er niet waren.” De ring is een hoofdstuk apart. “Het kost heel wat om de ring te verplaatsen. En je moet ook huur betalen. De kosten zouden dan teveel zijn.” De ring is eigendom van Remie Burke, die op de avond samen met Robby Vyent en Jeff Oostburg, optrad als jurylid.

Wedstrijdtechnisch is Belfor tevreden, omdat de vechters alles hebben gegeven. Twee van de thaiboksgevechten eindigden in een technical knock-out. Die van Micha ‘The Warrior’ van The Ultimate was de meest spraakmakende. Na slechts acht seconden gooide de trainer van Boni Gym de handdoek in de ring om Arnold Jadoo van een verdere afstraffing te behoeden. De andere TKO viel in het gevecht tussen Soraya ‘The Punisher’ Truideman en Stephany Nankoe, beiden van The Ultimate. Nankoe gaf op.

De schoolleider, die als ‘The Iron Man’ naam gemaakt heeft bij Simson Gym, zegt dat het beginnelingenaspect duidelijk naar voren is gekomen bij de meeste gevechten. “Maar we hadden die fouten ook verwacht.” Het is zaak dat de vechters er lering uit trekken en samen met hun trainers aan de onvolkomenheden gaan werken om betere vechters te worden. De meest voorkomende fouten waren het niet echt toepassen van de tactieken en het niet kunnen beheersen van de emoties, wat leidde tot op het wilde weg inslaan van elkaar. “Ze moeten werken aan hun zelfbeheersing. Je moet jezelf beheersen om te kunnen scoren.”

Geen sport voor mietjes
Belfor heeft de meesten van zijn leden aangeworven op de Graaf von Zinzendorfschool waar hij als leerkracht aan verbonden is, maar staat ook open voor ‘buitenstaanders’. De groep van ‘de Graaf’ schiet wel uit. Een pasklaar antwoord daarvoor heeft hij niet, “maar het zou kunnen komen doordat ze al vertrouwd en aan me gewend zijn.” Dat hij tevreden is over die groep, schuift hij niet onder stoelen of banken. “Ze trainen serieus, zijn er vaker en alle drie die in actie zijn gekomen, hebben gewonnen.” Micha behoort tot de Graaf-groep. Ook anderzijds is er een goed contract met de Graaf, die de gymzaal ter beschikking stelde voor het evenement, terwijl The Ultimate er drie keer in de week traint. Wanneer hem wordt gevraagd wat mensen zou moeten aantrekken om te kiezen voor The Ultimate in plaats van een Simson Gym, Boni Gym of Colorado bijvoorbeeld, zegt hij dat bij zijn school een zeer ontspannen, gezellige sfeer heerst. “Je voelt je gewoon thuis. Maar ik denk dat de mensen moeten kiezen voor de plaats waar ze zich het best thuis voelen.” Mensen die van gezelligheid en actie houden, zijn aan het juiste adres bij The Ultimate. Wel geeft The Iron Man, zoals zijn gevechtsnaam al doet vermoeden, aan dat thaiboks geen sport is voor mietjes. “Als je aan wedstrijden meedoet, moet je verwachten dat je slagen gaat incasseren. Je tegenstander gaat niet gewoon voor je staan.”

Ook op de trainingen gaat het er hard aan toe, vandaar dat Belfor zegt dat thaiboks eigenlijk een sport is voor mensen die het in zich hebben om te kunnen incasseren en omgaan met de pijn. Toen hij in februari begon, had hij 35 man, maar uiteindelijk bleven er tien serieuze leden over. Deze kunnen en willen volgens hem omgaan met alles om het thaiboksen heen; de pijn en het incasseren.

Ook voor meisjes en vrouwen heeft Belfor plaats. Hij is vol lof over Soraya Truideman, Rachel Vismale en Stephany Nankoe, voor wie hij het ziet zitten in de toekomst. Het trio is enthousiast, vrij technisch en geeft alles wanneer het bezig is. In zijn streven de thaibokssport op een hoger niveau te brengen, heeft Belfor een open oor naar het samenbundelen van de diverse thaiboksscholen. De samenwerking beperkt zich nu eigenlijk alleen tot het uitnodigen van elkaar tijdens activiteiten en het betrekken van kopstukken voor de jurering of als referee. “Ik ben er pas, maar ik heb alle medewerking nodig die ik kan krijgen om te blijven groeien. Ik heb geen problemen om samen te werken met de verschillende sportscholen.” Voor februari had The Ultimate een toernooi gepland, maar dat heeft Belfor verschoven. Van Angelo Simson van Simson Gym heeft hij namelijk een jaarprogramma gehad, waarbij die in dezelfde periode een activiteit gepland heeft in de V-Tunnel. Eind januari heeft Burke waarschijnlijk ook zo’n toernooi, waardoor Belfor dat van hem wat later zal houden. Het vuur zal hij in elk geval erin houden bij zijn vechters en ervoor zorgen dat de interesse niet wegebt. De school zal intensief blijven trainen, terwijl er voor de afwisseling ook mentale sessies zullen zijn. “Ik hou ze wel bij, zodat de interesse niet terugvalt.”

Kaderstuk Boksen
Ezra ‘Batista’ Pawironadi (The Ultimate) - Ashwien Hiërdec (Colorado) 57-56
Irvin Ristie (The Ultimate) - Bryan Vyent (Colorado) 54-60
Rachel ‘Iron Queen’ Vismale - Jennifer Oliviera (Colorado) 60-56
Muay Thai Joshua ‘The Legend’ Bendter (The Ultimate) - Dwight van Hetten 55-57,5
Micha ‘The Warrior’ (The Ultimate) - Arnold Jadoo (Boni Gym) technical knock-out
Soraya ‘The Punisher’ Truideman (The Ultimate) - Stephany Nankoe (The Ultimate) technical knock-out
Murwin ‘Pireng’ Emanuel (The Ultimate) - Marciano Bugwandas (The Gym) 56-58,5
Diego ‘The Mercenary’ Garden (The Ultimate) - Jermo Dap (The Gym) 56,5-57

(Bron: http://www.dwtonline.com)

Geen opmerkingen:

Thaiboksschool 'The Ultimate' in Paramaribo, is in februari 2006 opgericht door Rodney Belfor ('Iron'). Getraind wordt te Wi kon Tren. Via deze site houdt Rodney u op de hoogte van prestaties van zijn leerlingen en van ander nieuws!

Wie meer over thaiboksen wil weten of wanneer trainingen worden gegeven bij The Ultimate en/of de school van Belfor wil sponsoren kan contact met hem opnemen via telefoonnummer +00 597 8571052.