donderdag 1 mei 2008

The Ultimate in de pers op Curaçao


Born 2 Fight zaterdag in SDK

28-04-2008 Amigoe, Curaçao


WILLEMSTAD — Op zaterdagavond 3 mei organiseert Fight Culture het ‘Born 2 Fight’ gala in sporthal SDK (Sentro Deportivo Kòrsou).

Op het programma, dat onder auspiciën staat van de Curaçao Martial Arts Federation (Cumafe), staan wedstrijden in het Muay Thai kickboxing en MMA (Mixed Martial Arts). Naast de wedstrijden tussen lokale atleten, vindt er een sportieve krachtme(e)ting plaats tussen Curaçao en Suriname. Het team uit Suriname staat onder leiding van Rodney Belfor van Thaiboxing school The Ultimate.

Edwin Baas over de Surinaamse gasten: “Ik heb met mijn club al een paar keer deelgenomen aan wedstrijden in Suriname en eind mei ga ik weer. Dan zal ik als vechter zelf in de ring verschijnen tijdens een Martial Arts Event. De vechtsport, met name het Thaiboksen, leeft in Suriname. Vorig jaar werden er in Paramaribo al meer dan tien gala’s georganiseerd en de publieke belangstelling en de betrokkenheid van de media is enorm. Het niveau van de Surinaamse Thaiboksers is hierdoor ook hoog, maar wij hebben ook zeer goede Thaiboksers op Curaçao, waardoor we evenwichtige partijen kunnen matchen.”


De Curaçaose Muay Thai kickboksers Ivo van den Berg (l) en Michel Renirie tijdens een training. Beide heren zullen vechten op het Born 2 Fight gala aanstaande zaterdagavond.

Het gala staat in het teken van de comeback van twee veelbelovende Curaçaose Muay Thai kickboksers, namelijk Danny van der Veen van Baas Sports en Rudsel Nisia van The Thai Flying Dragon. Beiden waren een lange tijd afwezig.

Danny ‘Warwaru’ van der Veen begon in mei 2003 met de vechtsport bij Edwin Baas. Op 4 juli van datzelfde jaar vocht hij al zijn eerste wedstrijd en won van Coco (Chi Sportschool). Vervolgens won hij onder meer van Arnold Drenthe (Thai Flying Dragon), Christian Tjon (Kickboxing Attaf), Rudsel Nisia en werd hij in 2004 kampioen van zowel Cumafe als van CurThaiBo (Curaçao Thai-kickboxing Bond). Met een ongeslagen status (zes winst) vertrok hij naar Nederland, waar hij ook zeer succesvol was in de wedstrijdsport met zeven overwinningen en één draw (onbeslist). Vervolgens maakte hij een soort wereldreis en verbleef in Mallorca en Zweden. Nu is Van der Veen weer (tijdelijk) terug op Curaçao en zal na ruim twee jaar weer in de ring verschijnen tegen Ivan ‘The Black Warrior’ Pavion uit Suriname.

Rudsel Nisia (Thai Flying Dragon) werd in mei 2005 amateur-kampioen van de WKN (World Kickboxing Network) en vocht zijn laatste wedstrijd op Curaçao in december 2005. Nisia, die qua gewicht flink is aangekomen, zal 3 mei strijden tegen Imad ‘The Earthquake’ Ramahi uit Suriname.

Ivo van den Berg (Baas Sports), Thai Boxing kampioen van de Cumafe 2007, heeft deze avond een zeer zware taak. Als organisator van dit evenement staat hij zelf ook in de ring en zal vechten tegen Murwin ‘Pireng’ Emanuel uit Suriname.

(Bron: http://www.amigoe.com/)
(Bron foto: Amigoe)

Geen opmerkingen:

Thaiboksschool 'The Ultimate' in Paramaribo, is in februari 2006 opgericht door Rodney Belfor ('Iron'). Getraind wordt te Wi kon Tren. Via deze site houdt Rodney u op de hoogte van prestaties van zijn leerlingen en van ander nieuws!

Wie meer over thaiboksen wil weten of wanneer trainingen worden gegeven bij The Ultimate en/of de school van Belfor wil sponsoren kan contact met hem opnemen via telefoonnummer +00 597 8571052.