maandag 3 maart 2008


Thaiboksgala voor beginnelingen agressief, wild

en humoristisch

03-03-2008 door Ebu Jones De Ware Tijd


Paramaribo - Het eerste thaiboksgala voor beginnelingen is zaterdag afgewerkt in de V-Tunnel. Het evenement, dat georganiseerd werd door Sparimaka, kenmerkte zich door veel agressie en ongecontroleerde thaiboksers die tegen alles aansloegen dat bewoog. Toch heeft het publiek kunnen genieten. De vechters hebben met hun vechtstijlen de aanwezigen veel lachbuien bezorgd.

Opvallend waren ook de diskwalificaties en illegale trappen tegen het kruis van de tegenstander. Verwonderlijk was dit niet, omdat het ging om vechters die voor het eerst in een ring stonden, voor het eerst voor publiek vochten en ook de eerste keer stonden tegenover tegenstanders die geen sparringpartners waren. Voor de vechters was duidelijk dat winnen het belangrijkste voor ze was. Het goed uitvoeren van thaibokstechnieken kwam op de tweede plaats.

Slechts bij drie van de dertien match-ups was het duidelijk dat het om thaiboksen ging en niet worstelen.


Dave Emanuel van Ultimate (l) trapt Gino Pikintio van Sparimaka. Emanuel won het gevecht.

De twee jongste vechters van de avond – de 15-jarige Timothy Nojokromo van Ultimate en de 16-jarige Guillermo Thakoer van Sparimaka – toonden de potentie te hebben om uit te groeien tot topthaiboksers. Ze zorgden voor sensatie in de V-Tunnel. De twee thaiboksers waren technisch heel behendig voor jongens die net vijf maanden aan thaiboksen doen. Thakoer, die aan het einde van de avond uitgeroepen werd tot de behendigste vechter, won met veel moeite.

Siegfried Vyent van Sparimaka, ook een veelbelovend talent, trakteerde het publiek op de eerste knock-out. Hij maakte korte metten door Xavier Struiken van Ultimate te vloeren met een serie van hoge trappen gevolgd door twee hoekstoten naar de ribben en een low kick.

In het laatste gevecht bewees Widjai Thakoer dat zijn familie goede vechters herbergt. De oudere broer van Guillermo ‘mishandelde’ Johdan Bruce van Boni Gym zodanig dat de trainer van Boni Gym de handdoek in de ring gooide om zijn vechter te behoeden voor een verdere afstraffing.

(Bron: http://www.dwtonline.com/)
(Bron foto: De Ware Tijd)

Geen opmerkingen:

Thaiboksschool 'The Ultimate' in Paramaribo, is in februari 2006 opgericht door Rodney Belfor ('Iron'). Getraind wordt te Wi kon Tren. Via deze site houdt Rodney u op de hoogte van prestaties van zijn leerlingen en van ander nieuws!

Wie meer over thaiboksen wil weten of wanneer trainingen worden gegeven bij The Ultimate en/of de school van Belfor wil sponsoren kan contact met hem opnemen via telefoonnummer +00 597 8571052.