woensdag 19 september 2007

Rodney Belfor kijkt tevreden terug op eigen thaiboksgala

‘Ik heb mijn doel bereikt'

door John Zaalman 19-09-2007 de Ware Tijd


De thaiboksgekte in Suriname is zaterdag in de Ismay van Wilgen Sporthal verder aangedikt met het Turbulent Thaiboxing Tournament. Thaiboksschool The Ultmate van Rodney Belfor heeft erachter gestaan. Belfor heeft zijn doel bereikt, en dat was: nieuwelingen en opkomende vechters de kans geven hun kunnen aan het grote publiek te tonen.

De visie van Belfor om zich te richten op de next generation is goed ingeslagen. Daarover zal echter niet zo zeer gepraat worden, maar wel over de turbulente tot bijna onsportieve partij waarbij Jairzinho ‘Bigi Boi' Rozenstruik van The Gym op punten won van Rivelino ‘El Fenomeno' Dongo van Simson Gym. Dit gevecht werd uiteindelijk de hoofdact, omdat kickbokskampioen Wasgar Vargas Diaz uit Santo Domingo door een visumprobleem niet meer is afgereisd om uit te komen tegen Luciano ‘The Dentist' Derby. '

De hoofdpartij werd uitgesmeerd over drie ronden van twee minuten. Dongo werd op ‘kulturu fasi' op de tonen van ‘Ten ten boto mi na papa Ingi’ en met een pangi om de schouders binnengehaald. Rozenstruik daarentegen stapte de ring binnen met ‘Sen den Kon’ van wijlen Johan Touwslager (Papa Touwtji). Rozenstruik was vanaf het begin de agressor, maar Dongo beet ook flink van zich af. "Come on Rivie, Go Rivie. Concentreer je", waren enkele bemoedigende woorden uit het publiek voor Dongo, terwijl Rozenstruik "Kir’ ing, klaar’ a tori", aanhoorde. Het gevecht leek voor aanvang van de derde ronde echter verplaatst te zijn naar de zaal en moest onderbroken worden. Kordaat optreden van de zonen van Hermandad en omstanders hebben erger kunnen voorkomen en kon de partij worden voortgezet. Nog geen minuut later moest er weer onderbroken worden. Deze keer nadat ‘Bigi Boi' zijn tegenstander bijna uit de touwen had gejaagd. Fans van beide vechters snelden de ring in, maar ook deze keer was het van korte duur. Er hing een vijandige sfeer. Maar nadat de partij eenmaal voorbij was en Rozenstruik als winnaar uit de bus kwam, gaven de vechters elkaar een warme brasa en werden de felicitaties over en weer uitgedeeld.

Murwin ' Pireng' Emanuel van The Ultimate ( links) en Widjai Thakoer van Sparimaka gaven elkaar flink van langs.

Afmaken
Belfor meent dat de bedoeling van de naam van zijn activiteit was dat het er woelig aan toe moest gaan. "De aanhang van beide vechters was lastig en dat heeft gemaakt dat het is overgeslagen naar de mannen in de ring. Maar het was een prachtige wedstrijd. Een beetje onstuimig, maar ze hebben keihard gevochten. Rozenstruik heeft verdiend gewonnen."

Rozenstruik zelf was op een knock-out gebrand. "Ik ging echt daarvoor, maar het is jammer genoeg niet gelukt." Dongo heeft naar zijn zeggen eerder twee van zijn teamgenoten verslagen. "Ik was zijn derde tegenstander en ik had zoiets van ‘ik moet hem afmaken anders kunnen we de sportschool opdoeken’." "Hij heeft aardig zijn best gedaan, maar het is hem niet gelukt", zegt Dongo over de ko, die Rozenstruik op hem wilde behalen. "Hij heeft dit keer het geluk aan zijn kant gehad, maar we zien wel." ‘El Fenomeno' (80) meent dat hij last had van het gewicht van Rozenstruik, die twee kilo's zwaarder was. "Hij was een paar kilo's zwaarder en dat was toch in zijn voordeel." ‘Bigi Boi' was in de ring zo agressief dat hij zelfs arbiter Ricardo Huiswoud niet eens ‘telde’. "Ik was kwaad, omdat hij (Dongo) verwaand deed en ik hou niet van dat soort dingen. Vecht gewoon sportief, maak me niet kwaad, want anders ga je ‘doodgaan'."

Dat het er op een gegeven moment rumoerig aan toe is gegaan in de zaal, komt volgens de winnaar omdat veel mensen hem graag zagen winnen van Dongo. "En ik ging er ook voor en heb het gedaan." Hij voelde zich na de overwinning een gelukkig mens. "Had ik niet gewonnen, dan zou ik gelijk zijn gestopt met thaiboksen. Dongo kon niet drie keer winnen van iemand van The Gym. Als dat echt was gebeurd, zou ik zijn gestopt." Dat hij op de tonen van Papa T binnenkwam, was simpel: "Ik vond hem vrijpostig, dus vandaar dat ik op Sen den kon de zaal ben binnengekomen." Dongo vond zijn partij mentaal sterk. "Ik heb me drie rondjes uitgevochten. We gaan nu harder trainen en kijken wie me eerstvolgende tegenstander is. Die merkt het wel."

Punten terugpakken
De wens van Belfor is in vervulling gegaan en dat was dat Saraya ‘The Punisher' Truideman de punten in het gevecht met Rebecca ‘Poison' Bhola uit Trinidad en Tobago terug moest pakken voor zijn sportschool.

Bhola had op 21 juli tijdens het Martial Arts Event van Ilonka Elmont op punten gewonnen van Rachel Vismale van The Ultimate. Truideman (51) was wel zwaarder dan Bhola (46) en begon daardoor met een achterstand in punten. Daarnaast had ze ook een lengtenadeel, maar eenmaal in de ring liet ze gelijk merken waarvoor ze er was. Ze overmeesterde Bhola met een serie stoten en voerde daarnaast ook enkele goede low kicks uit. Bhola daarentegen was vooral op haar benen sterk.

Rebecca' Poison' Bhola (rechts) uit Trinidad en Tobago beschermt haar gezicht nog voordat Saraya ' The Punisher' Truideman met rechts naar haar uithaalt.

"Ik heb me punten gepakt", was de reactie van Truideman na haar winst. "Alleen had ze een ronde voosprong op me en moest dat goedmaken in de eerste ronde. Ik heb in de twee andere rondes mijn best gedaan om te winnen en het is gelukt." Ze verklaart dat ze zich met haar lengtenadeel niet heeft laten meeslepen door haar opponente. "Ik heb geblokt, mijn low kicks geplaatst met natuurlijk me boks combo. Ze werd op den duur moe en ik heb dus me punten kunnen pakken." Manager Rodney Ramlal van Bhola daarentegen meent dat zijn vechter niet moe was, maar dat het overgewicht van Truideman het verschil heeft uitgemaakt.

Ramlal beweert dat hij voor een verrassing was komen te staan, omdat zowel hij als Bhola op een rematch hadden gerekend tegen Vismale. "Toen we in Suriname aankwamen, kregen we te horen dat Vismale niet trainde. Bhola kreeg dus Truideman tegenover zich en zij was vijf kilo's zwaarder. But coming from so far and trained, we wanted to fight and take it anyhow despite the change." Ramlal is vrijdagnacht met Bhola in Suriname aangekomen en zegt het nieuws over de tegenstander pas bij de weging gehoord te hebben. Ramlal onderstreept dat het verlies te wijten is aan het overgewicht van Truideman. "The Suriname girl was more powerful and heavier, so with a lighter fighter everybody that comes heavier against you and will move you.” Bhola heeft tot het eind tegenstand geboden en dat betekent dat haar conditie prima was. Het was ondans het verlies een nieuwe ervaring voor haar." Het was het derde gevecht dit jaar voor Bhola. Ze was eerder ook succesvol in eigen land. "This was her first international loss. The record is one local fight and two internationals. The loss, the only one, came here in Suriname, but that's, once again, because of the weight difference." De 20-jarige Bhola is zondag teruggekeerd naar haar geboorteland en zal zich nu voorbereiden op een gevecht in de Verenigde Staten. "Probably she will also fight in november in Italy", aldus Ramlal. Truideman is tevreden over haar gevecht, "maar het kan altijd beter. Ik ga altijd voor het beste". Ze heeft echter een zwaar hoofd voor haar eerstvolgende tegenstander. "Er zijn weinig vrouwen in mijn gewichtsklasse (54-55 kg). Ik moet steeds aftrainen en het is heel zwaar, omdat ik dan zwakke benen krijg."

Talent
Belfor heeft zijn doel bereikt. "Ik wilde nieuwelingen en opkomende vechters de kans geven hun kunnen te tonen. Er is veel talent in Suriname. Alleen moeten we keihard werken om veel meer met onze vechters te kunnen bereiken."

Hij is blij dat Truideman de punten voor zijn club heeft kunnen terugpakken. "Het is weliswaar geen makkelijke partij geworden. Ze heeft er keihard voor moeten werken en verdiend gewonnen. Bhola heeft ook geknokt, maar het is altijd prettig om de winst hier te houden." De schoolhouder zegt daarnaast ook veel respect te hebben voor al zijn vechters. Van de negen gevechten kwamen vier vechters van hem (Xavier ‘Urban' Struiken tegen Remeul Jackson van The Gym; Pito ‘Psycho Apart' Markiet tegen Dwight Fraser (The Gym); Murwin ‘Pireng' Emanuel tegen Widjai Thakoer (Sparimaka) en Truideman tegen Bhola ) in actie en allen waren ze succesvol.

Zelf vindt hij het heel erg dat het gevecht tussen Derby en Vargas op het laatste moment werd afgelast. "We hebben alle moeite gedaan hem via Curaçao hier te hebben, maar het is toch niet gelukt. Maar er komt zeker een partij waarbij Derby zijn kunnen zal tonen aan het publiek. Men kent hem al, maar nu zit hij bij The Ultimate." Derby heeft Simson’s Gym na acht jaar ingeruild om zijn krachten aan zijn neef Belfor te geven. Hij was erop gebrand om na lange tijd weer in de ring te stappen. "Jammer, maar ik ga de volgende keer zeker vechten", belooft Derby.

(Bron: http://www.dwtonline.com/)

Boeiend thaiboksspektakel tijdens tournament van The Ultimate

Turbulent Thaiboks Tournament werkelijk tumultueus

door John Zaalman 17-09-2007 de Ware Tijd


Paramaribo - Het heeft The Turbulent Thaiboks Tournament van The Ultimate zaterdag in de Ismay van Wilgen Sporthal helemaal niet aan turbulentie ontbroken. “Dat was niet de bedoeling, maar het is naar het einde toe werkelijk woelig geworden”, geeft organisator Rodney Belfor van The Ultimate toe.

Organisator Rodney Belfor (midden) toch tevreden over zijn tournament

De woeligheid stak de kop op in de hoofdpartij tussen Jairzinho ‘Bigi Boi' Rozenstruik van The Gym en Revelino ‘El Fenomeno' Dongo van Simson Gym. De twee keken elkaar in de ring strak in de ogen aan. Rozenstruik gaf na het startsein van arbiter Ricardo Huiswoud de aanzet met een ferme rechtse trap. Dongo antwoordde met een soortgelijke actie, maar moest gelijk erna een serie stoten incasseren. Rozenstruik was erg agressief en zag zelfs op bepaalde momenten ook Huiswoud niet. Die zette de vechter na een onsportieve actie gelijk op zijn plaats. Trainer Bab van Rozenstruik stapte na de eerste ronde de ring in en ging vreselijk te keer met de arbiter, die hem ook op zijn plaats zette.

De tweede ronde verschilde niet veel van de eerste. Rozenstruik was de agressor en Dongo beet af en toe flink van zich af. Nog voordat er een aanvang werd gemaakt met de derde ronde brak er een gevecht uit in de sporthal en werd de partij stopgezet. Nadat de kemphanen uit elkaar waren gehaald en de politie de veiligheid garandeerde, kon het gevecht hervat worden. Maar nadat ‘Bigi Boi' zijn opponent bijna uit de touwen zond, was het hek weer van de dam. Deze keer stapten fans van beide vechters de ring in en moest er weer onderbroken worden. Het turbulent gevecht werd uiteindelijk afgemaakt. Rozenstruik won met 90-82. Velen waren het door de onsportieve handelingen uit de hoek van The Gym niet eens met de uitslag en reageerden dan ook met boegeroep.

Het hoofdgevecht had moeten gaan tussen Luciano ‘The Dentist' Derby van The Ultimate en kickbokskampioen Vargas Diaz uit Santo Domingo. De partij werd afgelast omdat de buitenlander door een visumprobleem niet meer kon afreizen. Belfor zegt het jammer te vinden, maar belooft dat er zeker een gevecht komt waarin Derby zijn kunnen aan het publiek zal tonen.

Saraya ‘The Punisher’ Truideman van The Ultimate won het enige internationaal gevecht met 88-86 van Rebecca ‘Poison’ Bhola uit Trinidad en Tobago.
Bhola begon het gevecht met een puntenvoorsprong op de Surinaamse vechter, omdat die iets zwaarder was dan zij. Truideman, die een lengte-nadeel had, heeft flink van zich afgebeten, wat haar uiteindelijk als triomfator uit de strijd bracht.

Andere uitslagen:
Jean Christopher Saint (Sparimaka) verslaat Stefano Verwey (The Gym);
Remeul Jackson (The Gym) verslaat Xavier Struiken (The Ultimate);
Eldridge Tholel (Simson Gym) - John Lemberg (Sparimaka) 90-82;
Fabio - Emanuel (Sparimaka) - Anwar Karsters (The Gym) 88-83;
Pito Markiet (The Ultimate) - Dwight Fraser (The Gym) 87-85;
Martin Hiffens (Simson Gym) - Jermo Dap (The Gym) 87-87;
Murwin Emanuel (The Ultimate) - Widjai Thakoer (Sparimaka) 88-87.

(Bron: http://www.dwtonline.com/

Thaibox Tournament van The Ultimate 15 september in Van Wilgen Sporthal


(Klik op afbeelding voor groot exemplaar)

Rodney Belfor oprichter en trainer thaiboksschool 'The Ultimate'!


Uitspraak leidt tot aanzet ‘The Ultimate'

thaiboksschool

20-09-2006 de Ware Tijd


‘The Ultimate' is sinds 7 februari de jongste thaiboksschool in Suriname. Rodney Belfor is de oprichter tevens trainer van de sportschool. De naam is ontleend aan de uitspraak ‘jij bent echt ‘the ultimate' tegen één van zijn leerlingen op de Graaf von Zinzendorfschool. "Ik zocht naar een naam en vond die toen geschikt."

door John Zaalman

Belfor (26), in het dagelijks leven leraar op de Graaf von Zinzendorfschool, is op 18-jarige leeftijd door Angelo Simson geïnteresseerd met de thaibokssport. Hij heeft altijd al van vechten gehouden, hoewel voetbal zijn lievelingssport is geweest. The Iron man zoals hij in zijn jonge actieve carrière werd genoemd, koos daadwerkelijk voor legaal vechten dan voor problemen op straat. Belfor sloot zich toen aan bij Sparimaka van Remi Burke. Omdat er niet echt wedstrijden waren en Angelo Simson zijn eigen school oprichtte, besloot hij onder andere samen met Anthony Nekrui en Edwin Graham de overstap naar Simson Gym te maken.

De sport begon te bloeien, Belfor kreeg fans, deed zowel nationaal als internationaal mee aan wedstrijden. Mooier nog: hij sleepte prijzen in de wacht. De ommekeer volgde echter in 2004 bij een gevecht in Trinidad, waar zijn schouder uit de kom schoot tegen een plaatselijke vechter. Omdat hij constant pijn had, besloot hij ermee te kappen. "Er was toch altijd een drang iets met deze sport te doen. Ik heb besloten om hetgeen dat ik al die jaren heb geleerd over te dragen aan de jeugd."

Oprichting
Zijn thaiboksschool werd na een pilotperiode van langer dan zes maanden een feit. ‘The Ultimate' is naar zijn zeggen de juiste naam voor zijn club, "omdat ik iemand ben die altijd tot het uiterste probeer te gaan. Ik probeer verder ook het uiterste uit mijn pupillen te halen." De uitspraak ‘je bent echt the ultimate' tegen een leerling, die een paar extreme dingen deed, is de werkelijke aanzet tot de naam geweest. "Dat bleef een beetje in me rondhangen en aangezien ik naar een naam zocht, vond ik die toen geschikt."

De trainer houdt zich op de maandag, donderdag en zaterdag tussen zes en acht uur ‘s avonds in de gymzaal van de Graaf von Zinzendorfschool bezig met zijn pupillen. De eerste maanden zijn naar zijn zeggen niet makkelijk geweest, omdat er helemaal geen materiaal was. Naderhand zouden er wel wat bokshandschoenen zijn aangeschaft. "Na ontvangst van bokspats als cadeau van ex-Simson Gym-vechter Ditrich Boldewijn vlotte het wel een beetje."

De oprichter van de nieuwe thaiboksclub in Suriname heeft voor sponsoring al bij verschillende bedrijven aangeklopt, maar heeft nog geen response gehad. "Maar we blijven proberen." Participanten vanaf dertien jaar is hij bezig onderricht te geven in deze tak van sport. Het inschrijfgeld is 10 Surinaamse dollar en de contributie is per maand 25 Surinaamse dollar.

Belfor begon met een groep van dertig man. De meesten waren volgens hem niet echt bekend met de sport. Nadat gemerkt werd dat het een beetje extreem was, is de groep geslonken naar vijftien man. De onderwijzer heeft wel een vaste kern van tien mensen op elke training. De ex-vechter is tevreden over de serieuze groep, waarin vier vechtsters zitten. "Van de vier dames zijn twee technisch goed. Ze moeten wel nog bijgeschaafd worden, maar ze doen hun best."


Ondersteuning
Qua ondersteuning heeft de ‘The Ultimate' oprichter niets te klagen. Die vindt hij onder andere in Michael Watson, onder-directeur Sportzaken. Listra Landbrug, die als penningmeester bij de club zit, heeft hij bereid gevonden te helpen met bepaalde zaken. Belfor krijgt zo af en toe ook bezoek van vechters van Simson Gym waarmee hij op nationaal en internationaal niveau in een team zat. "Ze helpen me soms ook trainingen verzorgen. Ik maak echt gebruik van externe krachten, omdat ik het alleen niet zou kunnen." Graham, Etiënne Thezalus, Reguillio Bodi en Dwight Augustus helpen hem zijn pupillen vormen.

De jonge maar bovenal bescheiden sporter ziet zijn school graag groeien en naam zowel nationaal als internationaal maken. "We moeten het van jonge pupillen hebben en ik denk dat ze wat kunnen bereiken. Hoe eerder je begint te sporten, hoe effectiever je zal zijn." Hij ziet vooral Andrew Howell (13) over enkele jaren aan top. "Howell is stevig en technisch. Ik zie het na een paar jaren echt wel zitten voor hem." Belfor heeft als streven om in 2007 al met zijn club aan wedstrijden mee te doen. "Ik wil aan tenminste één van de gala's meedoen. In september of december 2007 moeten tenminste al één of twee personen ready zijn om wat te kunnen doen." Met de nodige ondersteuning en inzet van zijn pupillen ziet hij zijn school in de toekomst ook gerespecteerd worden als Simson Gym, Boni Gym en Sparimaka.

Trainingsintensiteit
De twee uren per trainingsdag zijn volgens Belfor voldoende voor dit moment. Als de sfeer er is, trekt hij meestal een half uur langer door met de groep. "De groep is vrij enthousiast en heeft soms niet door dat het tijd is om te stoppen. De twee uren zijn voor dit moment genoeg. In de loop naar wedstrijden toe zal de intensiteit wel opgevoerd worden naar vier of vijf dagen in de week. Het moet dan wel kunnen, maar voor dit moment is het even opbouwen en bijschaven." Bij de oefeningen worden de pupillen meer het combineren van boksen en traptechnieken aangeleerd. "We zijn gaandeweg van plan een paar verrassingselementen in te bouwen en kijken hoe het zal uitpakken." Belfor is in oktober of November van plan te starten met een jeugdgroep om gratis te trainen. "Ik wil meer jeugdigen vanaf 6-7 jaar tot 13 jaar erbij betrekken om ze spelenderwijs een beetje zelfbeheersing op te brengen. Ik zal ze daarbij technieken aanleren conditioneel, fysiek, mentaal trainen, zodat ze toch een beetje nuttig bezig zijn met hun vrije tijd. Dat wil ik echt gewoon gratis doen in die leeftijdsklasse."

The Iron Man heeft de trainingsstage de vorige maand van voormalig K1-kampioen Ernesto Hoost in het Revalidatiecentrum voor een grote groep vechters van verschillende disciplines niet meegemaakt. Hoost, die in zijn korte vakantieperiode in Suriname vertoefde, heeft de deelnemers vechttechnieken en tactieken bijgebracht. "Ik heb dat jammer genoeg niet meegemaakt, maar ik heb eerder als actieve vechter wel trainingen met hem kunnen beleven bij Simson Gym", aldus Belfor.

(Bron: http://www.dwtonline.com/)
Thaiboksschool 'The Ultimate' in Paramaribo, is in februari 2006 opgericht door Rodney Belfor ('Iron'). Getraind wordt te Wi kon Tren. Via deze site houdt Rodney u op de hoogte van prestaties van zijn leerlingen en van ander nieuws!

Wie meer over thaiboksen wil weten of wanneer trainingen worden gegeven bij The Ultimate en/of de school van Belfor wil sponsoren kan contact met hem opnemen via telefoonnummer +00 597 8571052.